';

Brigada na Kreativnoj Republici 2019.

Brigada na Kreativnoj Republici 2019.

Autor: Jelena Babić

Zalutali na šumskom putu Bosanka, Hrvatica, Hrvat i Slovenac kad odjednom, krava im prepriječi put.

To nije početak vica već jedna mala uspomena s ovogodišnje Kreativne Republike, malog ali posebnog festivala kreativnih komunikacija. Kreativna Republika održava se već 6 godina u lijepom Bihaću, a predsjednik te male republike je Nermin Kasupovic iliti Nino, čovjek koji pršti od energije i strastveno se bori da i u njegov kraj dođu kreativci i prijatelji kreativaca kako bi proširili svoje znanje i prenijeli nešto svog.

I Brigada se rado odazvala Ninovom pozivu pa smo imali priliku pokazati što su nas naša iskustva naučila. Tema našeg predavanja je bila Transformacija branda u prostorni doživljaj, a upravo je doživljaj prostora i ljudi na mene ostavio najveći trag. Sva predavanja Kreativne Republike odvijaju se na povijesnom mjestu, u Muzeju I. zasjedanja AVNOJ-a, a kao i u ta vremena, i u ovoj se se prilici našli “predstavnici naroda svih zemalja Jugoslavije bez razlike na narodnost, vjeru i političko-stranačku pripadnost”. Bilo je tu bosanskih i hrvatskih kanskih lavova, uspješnih kampanja iz cijele regije, predavanja o leadershipu i konjima, autorskim pravima, dizajnu… I baš nam je bilo lijepo.

A da se ne bi dogodilo da smo došli u Bihać, a ne vidjeli Unu, naš nas je domaćin pozvao u prekrasne Japodske otoke. I tako smo se mi s početka priče malo izgubili, provozali auto kroz blato, pustili kravu da prođe i došli do našeg odredišta. Doduše, tu je prekrasnu prirodu paralo narodno veselje koje se događalo u restoranu, ali nema veze, nama je i dalje bilo lijepo. U ta dva dana, upoznala sam prekrasne ljude, malo bolje upoznala Bosnu i probleme s kojima se nose, vidjela i čula inspirativne stvari. A nadam da će Kreativna Republika trajati još dugo jer je to mjesto gdje se uistinu osjeti strast, toplina i humor. Valjda sve ono što nas čini Balkancima (i Slovencima).

I zato otiđite na sedmu Kreativnu Republiku, bit će vam lijepo.

Brigada

Leave a reply